top of page
Search
  • lisbet045

Fremtidens lederskab kalder på en ny ledelsesnorm

Jeg har et stykke tid tumlet rundt med en vinkel som jeg nu er klar til at dele med andre. Jeg har et brændende ønske om at give et kærligt smølfespark til snakken om fremtidens lederskab så vi kan bringe den i øjenhøjde for den næste generation af ledere og iværksættere.


I min optik er det nok dem der har størst chance for at lykkes med at skabe sunde arbejdspladser, sikre digital værdiskabelse og en bæredygtig bundlinje.De kan ændre ledelsesnormen så virksomhedsledelse og personaleledelse er ikke to separate discipliner, men et samspil der overflødiggør, at ansvarlig er noget man skal blive - det er i stedet er noget man er, og at formål ikke er noget man skal opfinde – det er essensen i det man skaber.


De kan støbe virksomhedernes fundamentet rigtigt første gang hvis de er nysgerrige nok til at lytte, modige nok til at handle, sårbare nok til at fejle, dygtige nok til at tjene penge og stærke nok til at organisere sig med diversitet i en bred forstand, så hele talentmassen sættes i spil.Vi står i en brydningstid

Dem der oprigtigt interesser sig for ledelse bliver ikke en udfordring. De læser bøger, bruger det de lærer i praksis og ved at de skal investere løbende i udvikling. De mærker lederrollen og er ambitiøse i forhold til bundlinje og tålmodige i forhold til at udvikle andre.


Dem der har en ledertitel, men som ikke interesser sig for personaleledelse bliver til gengæld en udfordring. De har måske fået rollen pga. faglighed, karisma eller fordi de har lært at sige alle de rigtige buzzwords. De mærker ikke lederrollen for de er kun ambitiøse på resultater der giver prestige og de er utålmodige med mennesker.


Nu står vi midt i en brydningstid, hvor vi har mulighed for at skabe en ny og bedre normal. Det må ikke længere være legitimt kun at være leder af titel. De organisationer som har en høj repræsentation af ”titel ledere” vil opleve en stille og langsom kultur død, der vil vise sig som gift på bundlinjen når kunderne kan få noget bedre hos konkurrenten, som nu også har hyret de bedste ledere og medarbejdere.Brobyggerne er på vej


Den nye ledelsesnorm er kort sagt drevet af lysten til at få mennesker til at lykkes. Den spejler sig ikke i fortiden, men skaber fremtiden. Og det kan man kun, når man er nysgerrig.


Der er masser af fantastiske og visionære topledere, og det er stadig vigtigt at tage snakken i de store supertankere der også har påbegyndt rejsen – det er bare ikke her jeg trækker læsset når vi snakker om fremtidens lederskab.


Jeg hepper på dem der står på spring for at gå forrest og bygge den bro, der sætter handling bag flotte ord og gode intentioner - både i det private og det offentlige. Morgendagens succeser bliver nemlig ikke skabt af de ledere, som holder fast, men af de ledere, som flytter sig.


Vil du med i tumlerummet og hjælpe mig med at lave et opråb til de ledere og iværksættere der kommer til at skabe den nye ledelsesnorm hvor menneskelig og forretningsmæssig vækst følges ad, og hvor samskabelse tænder ild i ambitionen om at skabe mening for kunderne, medarbejderne, aktionærerne og samfundet, så følg med når jeg deler min vinkel på fremtidens lederskab, og byd gerne ind med dit bidrag til snakken.


18 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page